Belföld

Rajkán békében élnek a magyarok és szlovákok

A Rajkán élő szlovákok békességben élnek együtt a helyiekkel, és állítják, eszükbe sem jutott költözni - nyilatkozta a község polgármestere a Kisalföld keddi számában.

Bazsó Lajos a lapnak elmondta: a községben élő szlovákok nem értik a köpködéssel vádolt, fenyegetésektől tartó – szintén szlovák – helyi ingatlanközvetítőt, aki a szlovák médiában rendkívül lehangoló képet festett Rajkáról – írja a Kisalföld.

A községvezető közölte: “rengeteg Rajkán élő szlovák lakos kereste fel a hivatalban, felháborodásának hangot adva”, mivel az ingatlanközvetítő úgy fogalmazott: a Rajkán élő szlovákok hetven százaléka az incidensek miatt csomagolni akar, másik részük pedig vívódik, maradjon-e. Ez azonban nem igaz – szögezte le a polgármester, és kijelentette, idősebbek és fiatalok személyes beszélgetésben hangsúlyozták: eszükbe sem jutott költözni, hiszen békességben élnek a helyiekkel.

Az ügy előzménye,hogy a Magyar Gárda és a Jobbik múlt heti tiltakozó demonstrációján a résztvevők állítása szerint az ingatlanközvetítő feléjük köpött. Ő mindezt tagadja, ám személyes adatai megjelentek egy internetes portálon, emiatt fenyegetésektől tart, és őrző-védő cég vigyáz biztonságára. Bejelentésére a mosonmagyaróvári rendőrkapitányság személyes adatokkal való visszaélés miatt nyomozást indított az ügyben.

Bazsó Lajos polgármester a lapnak kijelentette: szeretnék elejét venni annak, hogy a község akár magyar, akár szlovák szélsőséges csoportok figyelmének középpontjába kerüljön.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik