Belföld

Molnár Csaba lehet az új miniszter

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Molnár Csabát, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkárát kéri fel közlekedési miniszternek – erősítette meg az MTI információját a kormányszóvivő.

Gyurcsány Ferenc a szocialisták kedd esti elnökségi ülésén valóban közölte jelöltje nevét a párt vezetésével, és beszámolt arról, hogy szerdán felkéri a posztra Molnár Csabát – mondta Daróczi Dávid.

Szabó Pál közlekedési miniszter
Molnár Csaba lehet az új miniszter 1

október 6-án, a Monorierdőnél

bekövetkezett, négy halálos áldozatot követelő vonatbaleset miatt mondott le, a miniszterelnök akkor ezt azzal fogadta el, hogy a tárca vezetője addig a helyén marad, amíg meg nem találják az utódját.

A 33 éves, jogász végzettségű Molnár Csaba az MSZP Győr-Moson Sopron megyei elnöke, és a Magyar Progresszív Társaság Platform alelnöke. A szocialista politikus 2006 óta országgyűlési képviselő, idén februártól májusig az Új Tulajdonosi Program miniszterelnöki megbízottja. Május 20-tól a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára.

Az elmúlt napokban a sajtóban több lehetséges jelölt neve is megjelent. Több napilap is beszámolt arról, hogy a jelöltek között van Tukacs István országgyűlési képviselő, Puch László, a közlekedési tárca államtitkára, Csepi Lajos, a közlekedési tárca szakállamtitkára, Burány Sándor gazdasági államtitkár, Baráth Etele, Szekeres Imre honvédelmi miniszter, Mártha Imre, az MVM vezérigazgatója, Kákosy Csaba korábbi gazdasági miniszter, valamint Horváth Zsolt Csaba, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik