Belföld

A Fidesz drámai gázáremeléstől tart

A Fidesz azt üzeni a kormánynak, hogy ne merje emelni a gáz árát januárban, mert az drámai következményekkel járhat a magyar családokra nézve - mondta Fónagy János, az ellenzéki párt képviselője.

Fónagy János sajtóhírekre hivatkozva beszélt arról, hogy a világpiaci árcsökkenés ellenére a kormány újra gázárat akar emelni. Mint mondta, a Fidesz tisztában van az gázárképzés szabályaival, de mindezek ismeretében is azt üzenik a kormánynak, hogy a magyar társadalom jelenlegi helyzetében ne merje emelni a gáz árát.

Az Orbán-kormány egykori minisztere hangsúlyozta: ha a kisebbségi kormánynak még van befolyása és hatalma, akkor azt kellene elérnie a energiaszolgáltatóknál, hogy vegyék figyelembe a magyar családok teherbíró képességét, és az eddigi gyakorlattól eltérően igazítsák az energiaárakat a jelenlegi valós világpiaci trendekhez.

Emlékeztetett arra, hogy a szocialisták – korábbi ígéreteik ellenére – 2002 óta 11 alkalommal, és csak az idén négyszer emelték a gáz árát, aminek következtében az emberek legalább 4500 forinttal többet fizetnek, mint egy éve. Hozzátette: a gáz ára mellett idén négyszer emelkedett a távhődíj is, ami miatt 22 százalékkal magasabb a fűtésköltség, mint egy éve.

Fónagy János szerint, ha ez így megy tovább, akkor a magyar családok jelentős része bele fog rokkanni a kisebbségi kormányzásba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik