Belföld

Csípős lesz a nap

Sok lesz a napsütés, késő délután azonban északnyugatról erős felhősödés kezdődik. A hőmérséklet csúcsértéke 4-8 fok körül lesz.

Reggel keleten, északkeleten változóan, másutt többnyire gyengén felhős lesz az ég. A keletire, délkeletire forduló szél jelentősen gyengül, így néhány szélvédett helyen ködfoltok is képződhetnek. A hajnal országszerte fagyokat hozott.

Délután eleinte napos, száraz idő várható, de északnyugaton már növekedni kezd a fátyolfelhőzet, késő délutántól pedig az északnyugati megyék fölé vastagabb felhők is érkeznek. Csapadék azonban estig ott sem valószínű. A déli, délkeleti szél általában gyenge vagy mérsékelt marad, a Kisalföldön azonban élénk lökések kísérik. A keddi csúcshőmérséklet 4-8 Celsius-fok között alakul.

Szerdán és csütörtökön az északnyugat felől érkező frontok hatására sok lesz a felhő, és az északi megyékben többfelé, másutt szórványosan várható csapadék. Ez nagyrészt eső formájában hullik majd, de az Északi-középhegység térségében és északkeleten átmenetileg havas eső, kisebb havazás is lehet.

Hosszabb távú előrejelzésért kattintson a FigyelőNet Időjárás rovatára

Hosszabb távú előrejelzésért kattintson a FigyelőNet Időjárás rovatára

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik