Belföld

Rálőttek az ATV székházára

Éles lőszerekkel lőttek rá az ATV székházára – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője. A híradó szerkesztőségének ablakát érte két találat, személyi sérülés nem történt, a töltényeket még nem találták meg.

Az MTI a televíziós társaság kőbányai, Kőrösi Csoma Sándor út 19. szám alatti épületében egy helyszínen tartózkodótól úgy értesült: a szerkesztőség plafonjába fúródott a belőtt tárgy.

Tafferner Éva a BRFK részéről úgy nyilatkozott, hogy a péntek estétől hétfőig terjedő időszakban történhetett a bűncselekmény, amelyet a rendőrök szerint vélhetően az éjszakai órákban követtek el. Tájékoztatása szerint a lövésnyomokra a biztonsági őrök figyeltek fel, a lövedékek a külső üvegfalat áttörve a magasföldszinten levő hírszerkesztőség álmennyezetébe fúródtak. A szóvivő a fegyver pontos típusáról és a becsapódott lövedékek számáról egyelőre nem közölt részleteket. Csak annyit mondott, hogy több lövésről van szó.

Az ügyben a BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Osztálya lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt indított nyomozást – tette hozzá Tafferner Éva.

A televízió hírportálján, az Atv.hu-n az olvasható, hogy ötször lőttek az ATV székházára, és a televízió egyik műsora a hétvégén is kapott fenyegetést. A betelefonáló azzal fenyegette meg az ATV-t és annak egyik műsorának szerkesztőségét, hogy ha nem szűnnek meg a televízión sugárzott „rasszista műsorok”, hamarosan a tettek mezejére lép, üzenetét az utolsó figyelmeztetésnek szánja – közölték, hozzátéve: az üzenetet be is olvasták élő adásban. Mint írták, egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy a fenyegetés és a lövések között összefüggés lenne.

Ajánlott videó