Belföld

Az eltűnt emődi kislány maradványait találták meg

Az elsődleges adatok szerint feltehetően az Emődről tavaly szeptemberben eltűnt kislány csontjait találták meg Emőd és Vatta települések között egy bozótos területen; állampolgári bejelentés alapján előkerült egy gyermekméretű kiskabát, amelyről bebizonyosodott, hogy azt a kislány viselte eltűnése napján - mondta a Borsod megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.

Dobi Tamás közölte: a ruházat mellett emberi maradványokat is találtak, amelyekről az elsődleges vizsgálatok alapján megállapították, hogy gyermektől származhatnak. Az MTI információi szerint koponya és bordacsont-maradványokat találtak a bozótos területen.

A Miskolci Rendőrkapitányság a rendkívüli haláleset ügyében, közigazgatási eljárás keretében folytat eljárást, szakértők bevonásával. Eddig idegenkezűségre utaló adat, nyom nem merült fel – mondta a Borsod megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.

Panda és Maci

Emődről tavaly szeptember 4-én tűnt el a Panda becenevű kislány, déli 12 órakor egy Maci névre hallgató keverék kutyával együtt. A kislány keresését még aznap nagy erőkkel megkezdték. A gyermeket a rendőrség, a határőrség és a polgárőrség munkatársai, valamint a miskolci Spider speciális mentőcsapat, önkéntesek és egy sportrepülő is kutatta. A létszámot tekintve összességében több százan vettek részt a keresésben.

A kutatás során minden bevethető eszközt – speciális terepjárót, halradart, kutyákat, sportrepülőt, siklóernyőt, sárkányrepülőt – kipróbáltak, a keresést azonban nehezítette, hogy az első napokban a folyamatos eső elmosta a nyomokat.

A kutya hazament

Eltűnése után öt nappal az emődi kislány kutyája hazament. A speciális mentők kutyáikkal megpróbálták felderíteni, honnan jöhetett haza az eb, ám munkájukat nehezítette, hogy a kutya tüzelt, és ez a körülmény elterelte a kereső ebek figyelmét.

Később szakemberek is megvizsgálták a kutyát, ám közreműködésük nem vezetett a gyermek nyomára. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője két és fél millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a kislány megtalálása érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik