Belföld

Egymilliárd kormányzati kommunikációra válság idején

A válság ellenére több mint 1,2 milliárd forintos kormányzati kommunikációs keretszerződést kötött a Miniszterelnöki Hivatal három gazdasági társasággal - írta a pénteki Magyar Nemzet.

A lap értesülése szerint három tételből állnak az időn ősztől 2009. június végéig szóló megbízások. A Mediaedge:cia Hungary Média Ügynökség Kft. a kormányzati kommunikációs kampányokhoz kapcsolódó médiatervezési és -vásárlási feladatok elvégzésére 583,3 milliót használhat fel.

A Grey Worldwide Hungary Kft.-nek reklámügynökségi szolgáltatásokra bruttó 300 millió forintnyi közpénz áll rendelkezésére. A Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft.-nek pedig a propagandakiadványok nyomdai előállítását és azoknak a magyar háztartásokhoz történő kiszállítását kell megoldania 333,3 millió állami forintból – olvasható a cikkben.

Budai Bernadett kormányszóvivő az 1,2 milliárd forintot “felemésztő” kommunikációs szerződésekről a lapnak azt mondta: azok keretszerződések, nem konkrét feladatokra vonatkoznak. Így csak később töltik fel őket tartalommal, s bizonyosan nem is használják a pénzeket teljes egészében, ahogy erre a miniszterelnök is ígéretet tett – hangsúlyozta a lapnak a szóvivő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik