Belföld

Gyerekek raboltak a vonaton

Két fiatal- és két gyermekkorú rabolt ki kétszer is egy 15 éves fiút a Miskolc és Szerencs között közlekedő személyvonaton. A négy elkövetőt a rendőrség elfogta - közölte a rendőrség.

A 15 éves fiútól a vele hasonló korú fiatalok a nála lévő értékeket követelték, egyikük egy kis kést is elővett. A fenyegetés hatására a sértett átadta 200 forintját, majd a rablók – miután már mindenki leszállt a vonatról – újra visszatértek hozzá és elvették a többi értéktárgyát is. A nyomozás során kiderült, hogy a bűncselekményt két fiatalkorú és két gyermekkorú taktaszadai fiú követte el, akik a kihallgatásuk alkalmával elismerték tettüket.

A Szerencsi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás bűntettében indított eljárást. Dobi Tamás, a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa emlékeztetett: a gyermekkorúak nem büntethetők. A rendőrség ilyen esetekben értesíti a területileg illetékes települési önkormányzat jegyzőjét, illetve a gyámhivatalt. Az ő feladatuk megvizsgálni a gyermek, gyermekek családi körülményeit, és megtenni a szükséges lépéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik