Belföld

Álrevizorok zsaroltak vállalkozókat

Hamisított igazolvánnyal, magukat az APEH munkatársainak kiadva eddig még ismeretlenek az ország több városában vállalkozóktól azzal csaltak ki pénzt, hogy nagyobb összegért cserébe az ellenük folytatott vizsgálatot úgymond „elintézik".

Szolnokon egy Tüzép-telepen, Kaposváron és Szekszárdon autókereskedő cégeket kerestek fel az áladóellenőrök és hamis igazolvánnyal a telephely nem megfelelő engedélye miatt akartak bírságot kiszabni, de felajánlották, hogy félmillió forintért cserébe elintézik az alacsonyabb összegű bírságot. A tájékoztatás szerint két esetben a vállalkozók fizettek az álrevizoroknak.

Az áladóellenőröknek egy kaposvári vállalkozó nem fizetett, és az adóhivataltól kért tájékoztatást a bírságról, majd miután kiderült, hogy csalók akarták megzsarolni, feljelentést tett a rendőrségen. Az APEH a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon tett feljelentést.

Az APEH szerint országos csalássorozatról van szó, ezért közölték, hogy az ellenőrzést minden esetben két revizor végzi, akik az ellenőrzés megkezdésekor kötelesek megmutatni szolgálati igazolványukat, valamint a nevükkel és sorszámmal ellátott hivatalos megbízólevelüket. A közlés szerint az APEH Call Centerénél, a 06-40/42-42-42-es telefonszámon adnak tájékoztatást arról, hogy az adott megbízólevelet valóban kiállította-e az adóhatóság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik