Belföld

Már gyűjtik az ajánlószelvényeket Ferencvárosban

A posta ezen a héten kézbesíti az érintetteknek a január 11-én esedékes ferencvárosi időközi országgyűlési választásra az ajánlószelvényeket - közölte Temesi Sándor, az önkormányzat sajtófőnöke.

A választáson azok indulhatnak a mandátumáról lemondott Gegesy Ferenc (SZDSZ) parlamenti székéért, akik december 19-éig 750 érvényes szelvényt összegyűjtenek.

Gegesy Ferenc, aki egyben a IX. kerület polgármestere, szeptember közepén mondott le egyéniben szerzett parlamenti mandátumáról a 12-es számú országgyűlési egyéni választókerületben (oevk), és kilépett az SZDSZ-ből is.

Hivatalos jelölt még nincs, ám több parlamenti párt közölte, hogy jelöltet állít az időközi megmérettetésre. Az előzetes jelzések szerint a Fidesz várhatóan Bácskai János helyi önkormányzati képviselőt, az MSZP Bánsághi Tamás alpolgármestert, az SZDSZ John Emese fővárosi politikust indítja, de az MTI úgy tudja, rajtuk kívül még legalább négyen szállnak versenybe a mandátumért.

A képviselői helyért, ahogy a négyévenként esedékes választásokon, bármely választójoggal rendelkező magyar állampolgár indulhat, aki 750 érvényes ajánlószelvényt összegyűjt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik