Belföld

Gyurcsány szerint siker a Robin Hood-adó

Gyurcsány Ferenc nagy sikerként, egyben politikai sikerként értékeli, hogy az Országgyűlés hétfőn megszavazta Robin Hood-adót. A miniszterelnök erről keddi blogjában írt.

Véleménye szerint azért nagy siker a döntés, mert komoly segítséget jelent a távfűtéses lakásban élők számára, hiszen két éven belül szabályozható, illetve mérhető lesz a fűtés, és ezáltal kevesebbet fognak fizetni az ilyen lakásban élők.

Politikai sikernek pedig azért tartja a kormányfő a döntést, mert az MSZP önállóan kormányozva, egy rendkívül fontos társadalom- és gazdaságpolitikai kérdésben, egy új adó bevezetésében, képes volt akaratát érvényesíteni a parlamentben.

Gyurcsány Ferenc blogjában úgy fogalmazott: az ellenzéki pártok közül leginkább a Fideszen csodálkozik, hogy nem támogatta a Robin Hood-adó bevezetését, mivel „az elmúlt időszakban oly sokszor aggódott a lakótelepeken élőkért, megpróbálva feledtetni a panelprolizás ocsmányságát”.

Most, amikor itt lett volna a lehetőség, hogy valamit tegyenek az ott lakó, nagyobbrészt alacsony jövedelmű emberekért, akkor nem voltak hajlandóak erre. Hirtelen a tőke oldalán találták magukat. Az emberek helyett az energiacégekért kezdtek aggódni – írta a miniszterelnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik