Belföld

A Főgáz eladása mellett a fővárosi MSZP

Mind a 24 szocialista képviselő megszavazza a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki rendkívüli ülésén a Főgáz Zrt. értékesítési eljárásának a megkezdéséről szóló határozatot.

A képviselőcsoport keddi, az esti órákig elhúzódó ülésén részletesen áttekintették a Főgáz Zrt. részvényeinek eladásával összefüggő kérdéseket – közölte Steiner Pál, MSZP-frakcióvezető. A frakció tagjai azt követően foglaltak állást a javaslat támogatásáról, miután Tiba Zsolt főjegyző ismertette azt az előterjesztői kiegészítést, amely szerint a Főgáz-részvények eladásáról a végső döntést a Fővárosi Közgyűlés és nem annak pénzügyi bizottsága hozza meg.

Részletes tájékoztatást kapott a frakció arról is, hogy az EU-támogatással 2011-ig megvalósítandó fejlesztések 180 milliárd forint önkormányzati önrészét mikor, s milyen projektekhez kell biztosítani.

A Főgáz eladásától a korábbi sajtóhírek szerint több mint 100 milliárd forintot remél a városvezetés. Az újabb önkormányzati cég privatizációjáról a várost vezető koalíció másik tagja, az SZDSZ, csütörtökön, a közgyűlés előtt véglegesíti álláspontját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik