Belföld

Zökkenőmentes kórházátadás Egerben

Zökkenőmentes volt az átállás az egri Markhot Ferenc Kórházban - közölte a HospInvest Zrt. szombat délelőtt. A kórházat november 1-től üzemelteti a cég.

Az üzemeltetést hivatalosan péntek este 20 órakor vette át a HospInvest Zrt. vezérigazgatója Gászpor Jenő – olvasható a vállalat közleményében.

Mint írják, az éjszaka megtörtént az informatikai átállás, “valamennyi ügyelet maximális biztonsággal működött, a HospInvest szakmai vezetői a stratégiai pontokon, így a sürgősségi betegellátónál, a műtőnél és intenzív osztályon személyesen is felügyelték az ügyeletet. Az átállás november 1-je reggelére zökkenőmentes volt”.

Pénteken még tüntettek (Fotó: MTI)

Pénteken még tüntettek (Fotó: MTI)

A közlemény szerint Gászpor Jenő vezérigazgató aláírta az átvételi papírokat, a HospInvest vezetői és munkatársai pedig mintegy 40 emberrel szervezik folyamatosan az átállással kapcsolatos feladatokat.

Nagyobb létszám

Kosztura László, a HospInvest Zrt. régió igazgatója a kommünikében arról tájékoztatott, hogy a sürgősségi betegellátás a korábbinál nagyobb létszámmal és megfelelő szakmai biztonsággal működik.

A betegellátás minden osztályon biztosított, még ott is – írták – “ahol a legnagyobb rombolást azonosítottuk”, ilyen a gyerekosztály. A cégvezetés az ügyben büntetőfeljelentést tesz – tették hozzá.

Kosztura László az MTI megkeresésére sem mondott többet arról, mit jelent a rombolás, a távirati irodának nyilatkozva ezt azzal indokolta, hogy az “már nem egészségügyi, hanem kriminalisztikai kérdés”.

bizonytalanság

Pócs Alfréd, a korábbi “kórházvédő” bizottság egyik orvos tagja elmondta: ugyan nem tudják, hogy jelenleg milyen a helyzet a kórházban, mert mától már nem dolgoznak ott, de pénteken késő este arról értesült, hogy egy, a sürgősségi osztályon munkát vállaló orvos lemondott, miután kiderült, hogy 30 napból 26-ot kell dolgoznia. Orvosi szempontból bizonytalan volt a helyzet az intenzív osztályon, valamint a gyermekosztály csecsemőrészlegén is – tette hozzá.


Átadások

Az új belépő orvosok átvették az osztályukat, és szombaton is folytatódik az osztályok átadása.

Kosztura László közölte azt is, hogy a HospInvest az elmúlt hetek eseményei miatt szigorú biztonsági intézkedéseket tett a dolgozók és a betegek biztonsága érdekében. A rendőrség és biztonsági szakemberek biztosították péntek éjjel a nyugalmat a kórház területén.

Heves viták

Heves megye önkormányzata idén március 25-én döntött arról, hogy a következő 20 évben a HospInvest Zrt. működtetheti a kórházat. A döntést mindvégig tiltakozás kísérte.

Még pénteken éjfél után is demonstrációt tartottak Egerben a “kórházvédők”, a Markhot Ferenc Megyei Kórház volt dolgozói és civil szervezetek az egészségügyi intézmény “emlékére”, a gyűlésen a Jobbik politikusai is felszólaltak.

Ajánlott videó