Belföld

Hatvan percet adtak a rablók egy tolószékesnek

Őrizetbe vettek két püspökladányi fiatalembert, harmadik társukat pedig keresik, mert megtámadtak egy tolószékes férfit, akitől pénzt követeltek - közölte hétfőn Vezendi Jánosné rendőr őrnagy.

A hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: Három fiatal férfi pénzt követelt egy tolószékkel közlekedő férfitől Püspökladányban. Telefonját is el akarták venni, egy pofon is elcsattant, majd megfenyegették, ha nem ad pénzt elvágják a torkát és rágyújtják a házát is.

Mivel a férfinél nem volt pénzt, ezért egy óra határidőt kapott, hogy 48 000 forintot adjon át támadóinak. Mintegy 45 perc múlva a sértett átadta a magával hozott 9 500 forintot – mondta a rendőrségi szóvivő. Hozzátette: a zsarolók nem jutottak messzire, mert a helyszín közelében elfogták őket a rendőrök.

A 21 és 28 éves püspökladányi férfiakat csoportosan elkövetett rablás bűntett kísérlete és zsarolás bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették a püspökladányi nyomozók, a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte őket. Harmadik társukat még keresi a rendőrség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik