Belföld

Orbán: a Fidesznek kutya kötelessége nyerni

Orbán Viktor szerint a Fidesznek kutya kötelessége, hogy a következő választást megnyerje; a politikus erről a Hír Televízió Péntek 8 című műsorának adott - felvételről sugárzott - interjúban beszélt.

“Nem választás kérdése, hogy akarunk-e nyerni, kutya kötelesség, hogy ha lehet, akkor nyerjünk” – fogalmazott Orbán Viktor, aki szerint Magyarország a jelenlegi politikai vezetéssel nem tud ebből a válságból kikerülni, “ezzel a miniszterelnökkel a forintot nem lehet megvédeni”.

A Fidesz elnöke szerint nem egyszerűen arról van szó, hogy túléljük a válságot, és majd ott folytatjuk, ahol abbahagytuk. Mint mondta, jelentősen meg kell változnunk annak érdekében, hogy a válságot is megússzuk, majd a válságot követő új korszakban ne újból válságról válságra bukdácsoljunk, hanem valóban ki tudjunk nyitni egy cselekvési teret, egy jövőt magunk előtt.

Orbán Viktor elmondta: ott, ahol bizonyítható, hogy adatokat titkoltak el, adatokat hamisítottak meg, nem egyszerűen politikai felelősség áll fenn, hanem büntetőjogi természetű felelősség is. Így – Orbán Viktor szerint – az esetleges kétharmados Fidesz-többségtől tartókat valójában az foglalkoztatja, hogy a parlamenti választásokat követően “lesz-e annyi ereje a mostani kormányzó elitnek, hogy a mentelmi jog mögé bújva megvédje azokat az embereket, akik áthágták a törvényesség korlátját”.

A Fidesz elnöke emlékeztetett: a Fidesz – amikor a szocialisták bevallották, hogy valótlan számokat közöltek a választást megelőzően – azonnal be is nyújtott egy erre vonatkozó büntetőjogi kezdeményezést a Legfőbb Ügyészségnek, amit akkor ott elhárítottak. “Szerintem helytelenül, de majd ezt később, ha lesz kormányváltás (…) alaposabban megvizsgáljuk” – fogalmazott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik