Belföld

Már tíz órától lezárták a Margit hidat

Tíz órától teljesen lezárták a Margit hidat a budai hídfőnél talált II. világháborús akna miatt - közölte a BRFK sajtóügyeletese.

Sass Oszkár tájékoztatása szerint a budai rakpart forgalmát a Margit körútra irányítják át és a Bécsi úton közlekedők szintén a Margit körúton haladhatnak tovább. A Buda irányába közlekedőket a Bem térnél a Fő utcára irányítják át, a Rómer Flóris utca forgalmát pedig a Fő utcára és a Margit körútra terelik.

Sass Oszkár közlése szerint a teljes lezárás az akna Dunából történő kiemelésének és elszállításának idejéig lesz érvényben.
A Honvédelmi Minisztérium hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy előreláthatólag mintegy három órán át, 12 órától 15 óráig nem lehet majd közlekedni a hídon és néhány környékbeli úton.

A tűzszerészek a híd budai hídfőjénél talált, körülbelül 250 kilogrammos, II. világháborús robbanószerkezetet kiemelik a Dunából, emiatt lezárják a hidat, továbbá a Margitsziget stadion felőli részét és a Bem rakpart érintett szakaszát is.

A kiemelés megkezdése előtt, délelőtt 11 óráig a Polgári Védelmi Igazgatóság és a rendőrség szakemberei kiürítik a II. kerületi, Bem rakpart 54-55. szám alatti lakóházat. A kiürítés idejére befogadó állomás létesül a Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik