Belföld

Családi adózást visz a csúcsra a KDNP

A Kereszténydemokrata Néppárt a demográfiai helyzetet és a családi adózás bevezetését tartja a legfontosabb kérdésnek, ezért ezt a két témát kívánja hangsúlyozni a szombati nemzeti csúcson.

A KDNP kedden jelezte, hogy a párt elnöke, Semjén Zsolt részt vesz a nemzeti csúcson, hangsúlyozták ugyanakkor, hogy Gyurcsány Ferenc javaslata újabb pr-lépés a felelősség áthárítására és a figyelem elterelésére.

A kereszténydemokraták már korábban benyújtották az Országgyűlésnek a családi adózásról szóló törvényjavaslatot, amit több éven keresztül, fokozatosan vezetnék be. Első évben a három- és többgyerekesek, a második évben a két gyermeket nevelők, a harmadik évtől az egy gyermekesek, illetve azok az idősebb házaspárok választhatnák ezt az adózási gyakorlatot, akiknek már felnőtt gyermekeik vannak. Az ellenzéki párt elképzelése szerint a házasság kötelekén kívül gyermeket nevelőket és a gyermeküket egyedül nevelőket is családnak tekinti, így e kör is élhetne a kedvezőbb lehetőséggel.

A KDNP a nemzeti csúcson a bérek befagyasztása ellen is szólni kíván, hiszen amellett, hogy ez a bérből és fizetésből élőket érinti, kihat a nyugdíjakra is, azok befagyasztását is jelentené – mondta Halást Zsuzsa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik