Belföld

Tiltakozott a képviselő a zsidózás miatt

A parlamentben az egyik szocialista képviselő tiltakozott a Magyar Hírlapban megjelent zsidózó cikk miatt.

Szabó Zoltán (MSZP) arra hívta fel a figyelmet a parlamentben napirend előtt, hogy a szélsőségek elleni fellépés minden demokratának kötelessége. Utalt arra, hogy a múlt héten a Magyar Hírlap című napilapban Bayer Zsolt publicista szerinte „ordenáré módon zsidózott” – tudósított a felszólalásról a távirati iroda.

Úgy vélte, ennek a mentalitásnak a terjedése, a bűnbakképzés, az összeesküvés-elméletek gyártása az igazán aggasztó. Problémáink nyilvánvalóan összetettebbek annál, hogy egyetlen okra lennének visszavezethetők, így megoldásuk sem múlhat „egyetlen személy kikapcsolásán” – mondta.

Bayer Zsolt a Magyar Hírlapban azt írta: a brooklyni zsidó pénzügyesek és a Wall Street-i yuppie-k mérhetetlen pénzsóvársága, telhetetlensége és felelőtlensége összeomlásba sodorta az amerikai pénzügyi világot.

Bayer Zsolt idézi a következő viccet is: „Mi a különbség a kommunizmus és a kapitalizmus között? Lényegében semmi. Mindkettőt a zsidók találták ki, csak az egyiket nekünk, a másikat meg önmaguknak.” Az újságíró egy korábbi, hasonló publicisztikája már botrányt kavart.

Bayer Zsolt a Magyar Hírlap főmunkatársa, korábban egyébként a Népszabadságnál is dolgozott. A Fidesz alapító tagja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik