Belföld

Szili elégedett a válságkezeléssel

Magyarország eddig megfelelő válaszokat adott a világméretű pénzügyi válságra - mondta a házelnök kedden Budapesten. Szili Katalin azt követően nyilatkozott, hogy a kormányfő bejelentette: Magyarország négypontos javaslatot terjeszt az unió elé a válság leküzdése érdekében. A Fidesz jelezte: örül annak, hogy a kormány felismerte: Magyarországot is érinti a válság.

“Mindenki számára jól látható, hogy a pénzügyi válságra Magyarországon adekvát válaszok születtek” – hangsúlyozta Szili Katalin.

Kitért arra, hogy az Országgyűlés meghozta a szükséges döntéseket; hétfőn például elfogadta az úgynevezett plafontörvényt, illetve a betétbiztosítási összeghatár emeléséről is döntött.

Németh Zsolt, a Fidesz külügyi kabinetvezetője kiemelte: pártja örül annak, hogy a kormány úgy látja, nemcsak az Egyesült Államokat és Nyugat-Európát, de Magyarországot is érinti a válság. Hozzátette: a megoldást hosszú távon mindenképpen az jelentené, ha sikerül felgyorsítani az euróövezethez történő csatlakozási folyamatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik