Belföld

Mindent elloptak a földjükről, inkább lemondanak róla

Egy jelképes összegért odaadná saját - több mint ötholdnyi területű - földjét az a miskolci házaspár, aki megunta, hogy évről évre mindent ellopnak a lyukóvölgyi városrészben lévő telkükről - írta kedden az Észak-Magyarország.

Józsa Béláné úgy nyilatkozott: eladnánk az önkormányzatnak a 21 800 négyzetméternyi területet, hogy azt szétoszthassák
Lyukóban a rászorulóknak, akik így maguknak termelhetnék meg rajta a szükséges ennivalót, tüzelőnek valót. Mint mondta, nem bírják már nézni, hogy a tolvajok mindent elvisznek, ami mozdítható.

Az egykor itt álló házra már csak a régi fotó emlékeztet, egy nagy lyuk tátong a hajdani pince bejáratának helyén, az épület ajtaját, tetejét, oldalfalát pedig már korábban ellopták. A termést azelőtt leszedik, mielőtt még beérne, tarra vágták az erdőt, ellopták még a többmázsás, betonból készült víztartályt is, holott ezt csak többedmagukkal sikerült csak annak idején felszállítani a domb tetejére.

Feljelentést hiába tettek a rendőrségen – és mivel a terület kaszáltatása több százezer forintba kerül évente -, úgy döntöttek, a helyi önkormányzati képviselőn keresztül felajánlják a telket.

Horváth József, a városi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője úgy fogalmazott: „lát fantáziát a dologban” – olvasható a napilapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik