Belföld

Eddig ötven rendezvény október 23-ra

Eddig ötven rendezvényt jelentettek be a főváros területére október 22-ére és 23-ára; a bejelentett rendezvényeket a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tudomásul vette - közölte a BRFK szóvivője, Tafferner Éva.

Mint mondta, a nemzeti ünnephez kapcsolódóan több állami, önkormányzati rendezvény is lesz a fővárosban, valamint több civil szervezet is szervez megemlékezést. A bejelentett rendezvényeket a BRFK tudomásul vette, mert megfeleltek a törvényi feltételeknek.

Hozzátette: a belvárosban ezen a két napon jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani.

Az Andrássy út, a Bajcsy-Zsilinszky út, az Erzsébet tér, a Szabadság tér, a Kossuth tér és a Corvin köz le lesz zárva a bejelentett rendezvények miatt annak érdekében, hogy a különböző csoportok gyakorolni tudják a minden magyar állampolgárt megillető gyülekezési jogukat – mondta a szóvivő.

Megjegyezte: a rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy biztosítsák a nemzeti ünnepen tartandó rendezvények békés lefolyását.

A rendőrség tájékoztatása szerint október 23-án indul a Budapest-Pozsony-Bécs szupermaraton-verseny is, ami további forgalomkorlátozással jár.

E két nap alatt a fővárosban érvényes forgalomkorlátozásokról a rendőrség későbbre részletes tájékoztatást ígért.
Tavaly az október 23-ai nemzeti ünnep kapcsán több mint 100 rendezvényt tartottak a fővárosban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik