Belföld

A monorierdői vonat kifosztóit keresi a rendőrség

Nagy erőkkel nyomoznak a múlt heti monorierdői vasúti katasztrófa során összeroncsolódott kocsiból ellopott fémalkatrészek eltulajdonítói után, a rendőrök vasárnap is dolgoztak az ügyön.

A ceglédi vasútállomás egyik vágányán álló roncskocsit még péntekre virradóra fosztották ki – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese Beluzsárné Belicza. A kocsit is tartalmazó személyvonat hétfőn rohant bele Monorierdőnél az előtte haladó Intercity utolsó kocsijába. A baleset következtében négyen meghaltak, több tucatnyi utas pedig megsérült. Az összeroncsolódott kocsiból a tolvajok 14, színesfémet tartalmazó fűtéscsövet vittek magukkal, ezek összértéke eléri a másfél millió forintot.

A roncskocsi kifosztása nem befolyásolja a baleset körülményeinek vizsgálatát, ugyanis a rendőrség által felkért szakértők még a lopás előtt, csütörtökön elvégezték a szükséges felmérést. Most a rendőrök feltérképezik azt a környéken tevékenykedő bűnözői kört, amelynek tagjainak köze lehet a színesfémlopáshoz. A vizsgálat egyébként ismeretlen tettes ellen, lopás bűntette miatt folyik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik