Belföld

Roszik visszalép az MDF-be

Roszik Gábor evangélikus lelkész, az MDF volt országgyűlési képviselője visszalépett a pártba, amelytől 1995-ben vált meg más irányú elfoglaltsága, valamint amiatt, hogy nem értett egyet a demokrata fórum akkori politikájával. Erről az érintett közleményben tájékoztatott.

“A mai napon, amikor a Magyar Demokrata Fórum parlamenti frakciója megszűnt, erkölcsi kötelességemnek tartom, hogy belépjek a Magyar Demokrata Fórumba – 13 év után.

Meggyőződésem, hogy a gyáva és megdöbbentő döntések, nemtelen politikai támadások, ellehetetlenítési erőfeszítések, sok ember számára világossá teszik, hogy elengedhetetlenül szükséges az MDF megerősödése és jelenléte a magyar politikai közéletben” – közölte Roszik Gábor, aki a Magyar Demokrata Fórum első szabadon választott ellenzéki képviselőjeként írta alá közleményét.

Az MDF sajtóosztálya megerősítette, hogy Roszik Gábor jelezte belépési szándékát. A párt országgyűlési képviselőcsoportja azért szűnt meg, mert pénteken Vas János kilépésével létszáma a házszabályban meghatározott tíz fő alá csökkent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik