Belföld

Dávid Ibolya: nem félünk!

Az MDF elnöke sajnálattal veszi tudomásul Vas János kilépését a frakcióból, amelynek hátterében szerinte „a politikát befolyásolni akaró pénzügyi oligarchák” állnak.

Dávid Iboly sajnálja, hogy Vas János – külső nyomásnak engedve kilép a pártból, de megérti, hogy egymagában nem kíván szembeszállni „a magyar politikába lépten-nyomon beavatkozó, azt befolyásolni, irányítani kívánó pénzügyi oligarchákkal” – áll az MDF közleményében.

Az MDF „függetlenségi harca, amely az elmúlt hetekben a magyar demokrácia történetének legsúlyosabb ügyét, az úgynevezett megfigyelési ügyet dobta felszínre, valójában a politika függetlensége és az abba beavatkozni kívánó pénzügyi körök küzdelme” – írja Dávid Ibolya.

Az elmúlt napok eseményeinek üzenete a pártelnök szerint, hogy „aki szembeszáll a politikát befolyásolni akaró pénzügyi oligarchákkal, az komoly kockázatot vállal, és olyan erőkkel néz szembe, amelyek nem riadnak vissza semmilyen eszköztől sem. Ugyanakkor a mai események ellenére is erre csak egyetlen választ tud adni az MDF: nem félünk!” – fogalmaz a közlemény.

Vas János kilépését Schmuck Andor, a képviselőt a frakcióba delegáló Tisztelet Társaságának ügyvivője jelentette be. Vas János mandátumáról nem mond le, a továbbiakban független képviselőként dolgozik a Parlamentben. Ezzel 10 fő alá csökken, és a házszabály értelmében megszűnik az MDF parlamenti képviselőcsoportja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik