Belföld

Bocsánatkérést vár Kárpáti a Hírszerzőtől

Kárpáti György visszautasította a Hírszerző rá vonatkozó állításait, és be akarja perelni az internetes portált. Szerinte megvan az oka, miért támadják őt.

„A Hírszerző nevű internetes portál személyemet érintő, becsületemet és jó híremet mélyen sértő rágalmazást közölt.
A személyemet érintő „ügynökvádak” megalapozatlanok, azokat a leghatározottabban visszautasítom, és elvárom, hogy a hírterjesztő portál nagy nyilvánosság előtt kérjen bocsánatot” – írta közleményében a háromszoros olimpiai bajnok.

Kárpáti szerint a Hírszerző a vádjai súlyosak, és nemcsak személyét, hanem azon keresztül a magyar sportot, sportolókat, a sportszerető közönséget is sértik, mert megpróbálják elvenni a siker, a győzelem örömét még akkor is, ha azok évtizedekkel ezelőtt történtek.

Szerinte a lap hátsó szándékát magyarázza a Hírszerző azon megfogalmazása is, amikor Kárpáti közéleti szerepvállalása kapcsán személyét „színpadi kelléknek” nevezik.

Kárpáti György közleményében megköszöni csapattársainak, Gyarmati Dezsőnek, Dömötör Zoltánnak és Ambrus Miklósnak „a hitet, a kitartást, a biztatást”, amellyel azonnal kiálltak mellette.

A vízilabdázó – szakemberekkel konzultálva – úgy döntött, hogy bírósági eljárásban kér elégtételt a Hírszerzővel szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik