Belföld

Az MSZP a megyékben is vizsgálódik UD Zrt.-ügyben

Az MSZP valamennyi helyi szervezetét felkérte, tegyen fel kérdéseket az adatgyűjtési ügyben érintett UD Zrt. ügyében a fideszes többségű megyei jogú városok és megyei közgyűlések vezetőinek - jelentette be Török Zsolt, szocialista képviselő.

A szocialisták arra kíváncsiak, hogy az elmúlt három évben a települési vagy megyei önkormányzatok, esetleg bármely hozzájuk tartozó gazdasági vagy szolgáltató társaság kötött-e szerződést az UD Vagyonvédelmi Zrt.-vel, vagy az annak irányítása alá tartozó cégek bármelyikével.

Az MSZP annak a részleteit is szeretné megtudni, hogy ha fennállt a szerződéses viszony, azt milyen feladatra, időszakra, határidőre és összegre kötötték, valamint ebben az esetben a települési vagy megyei önkormányzat részéről ki ellenjegyezte a szerződést. Török Zsolt elmondta, hogy levelüket 18 megyei elnökhöz és több mint egy tucat városi önkormányzathoz juttatják el.

A politikai akciót azzal indokolta Török, hogy az elmúlt hetek bebizonyították: összefonódik az alvilág és a politika, és választ keresnek arra, meddig is érnek ezek a szálak. Török Zsolt leszögezte: a Fidesz árnyék-titkosszolgálata, a “polgári polip” két volt fideszes titokminiszter segítségével végezte tevékenységét, és a nyomozás, illetve a parlamenti vizsgálóbizottság munkája nyomán többet tudnak meg erről a kapcsolatról.

Az MSZP támogatja az SZDSZ kezdeményezését, hogy az adatgyűjtési ügyben parlamenti vizsgálóbizottságot állítsanak fel – közölte a szocialista képviselő.

Török Zsolt szerint a Fidesz hazudik, mert először illegális lehallgatásról beszél, majd jogosulatlan adatkezelés miatt tesz feljelentést. A képviselő hasonlattal élve azt mondta, hogy a polip úgy viselkedik, mint egy tintahal, menekül, mert lebukott, de eközben látást elhomályosító mérgeket bocsát ki magából. Orbán Viktor, ha kell, védőpajzsként maga elé rántja Csányi Sándort, és ha az kell, „kövér poloskákkal küzd éjjelente lakásában” – jegyezte meg. Török Zsolt kitért arra, hogy a Fidesz elnöke ez utóbbi ügyben nem tett feljelentést, ami vagy azt jelenti, hogy nem is voltak lehallgatóberendezések az otthonában, vagy voltak, de akkor nem tett eleget törvényi kötelezettségének.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik