Belföld

Lengyel ragaszkodik bizottsági helyéhez

Lengyel Zoltán független képviselő nem válaszolt hivatalosan Szili Katalin október 7-i levelére, ami arra vonatkozott, elfogadja-e a Fidesz ajánlatát a bizottsági helycserékről, az MTI-nek viszont kijelentette, ragaszkodik bizottsági helyéhez.

Szili Katalin bejelentette: Lengyel Zoltán bizottsági helyéről további egyeztetéseket folytatnak. A házelnök emlékeztetett arra, hogy a Fidesz azt kérte, a független képviselő a költségvetési bizottság helyett a jövőben az ifjúsági bizottságban dolgozzon, és helyét egy fideszes képviselő vegye át.

Ha Lengyel Zoltán hétfőig reagál az ajánlatra és azt elfogadja, akkor erről aznap dönthet az Országgyűlés – közölte Szili Katalin, aki szerint a független képviselő mindenképpen válaszolni fog, ez múlt héten azért nem történt meg, mert Lengyel Zoltán külföldön volt.

Lengyel Zoltán az MTI-nek csütörtökön azt mondta: elküldte levelét Szili Katalinnak, akit arról tájékoztatott, hogy szeretne továbbra is a költségvetési bizottságban dolgozni. A független képviselő arra hivatkozott, hogy műszaki és közgazdasági végzettsége miatt ehhez a területhez ért, míg az ifjúság- és szociálpolitikához nem. A független képviselő hétfőn úgy nyilatkozott : nem egyezik bele a bizottsági cserébe, és a Fideszre jellemző „piti bosszúállásnak” tartja a kezdeményezést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik