Belföld

Intézkedő rendőrökre támadtak Nógrádban

Három figyelmeztető lövést adtak le a rendőrök a Nógrád megyei Szátokon, miután egy ittas járművezető ellenőrzését követően többen rájuk támadtak. A tömeget a kisebbségi önkormányzat képviselője is megpróbálta csillapítani.

Az incidens után öt embert állítottak elő, a rendőrség hivatalos személy elleni erőszak bűntett miatt tesz feljelentést az illetékes nyomozó ügyészségnél – mondta a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Dankóné Nagy Éva ismertette: a főkapitányság bevetési osztályának beosztottai egy személygépkocsit ellenőriztek Szátok község belterületén, az autó vezetője pedig elismerte, hogy alkoholt fogyasztott.

A jármű két utasa és a helyszínre érkezett további két férfi szidalmazta, bántalmazással fenyegette a rendőröket, egyikük megragadta az egyik rendőr nyakát, ellene testi kényszert alkalmaztak. Ezután további helybéliek érkeztek a helyszínre, és négyen újra rátámadtak a rendőrökre, akik a felszólítást követően figyelmeztető lövést adtak le, amit még kétszer meg kellett ismételniük.

A szóvivő hozzátette: az intézkedést a balassagyarmati és a rétsági rendőrök, valamint a példát mutató, mindvégig a tömeget csillapító helyi kisebbségi önkormányzati képviselő segítségével sikerült befejezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik