Belföld

Gyurcsány egyeztetne a pénzügyi válságról

Gyurcsány Ferenc megbeszélést kezdeményez jövő keddre a nemzetközi pénzügyi válság kapcsán meghozandó intézkedésekről a parlamenti pártok frakcióvezetőivel, az Országgyűlés érintett bizottságának az elnökeivel, valamint a pénzügyi-gazdasági szféra meghatározó érdekképviseleteinek vezetőivel.

Daróczi Dávid kormányszóvivő elmondta: a megbeszélésen arról lesz szó, hogy a kibontakozó nemzetközi pénzügyi válság miatt milyen konkrét lépéseket kell megtenni annak érdekében, hogy az Magyarországot a lehető legkevésbé érintse.

Hozzátette: az elmúlt napokban több fórumon is felvetődött egy ilyen egyeztetés igénye, ezeket megfontolva döntött úgy a miniszterelnök, hogy ő kezdeményezi a tanácskozást.

A szóvivő hangsúlyozta: Gyurcsány Ferenc a megbeszélésen konkrét intézkedésekre is javaslatot tesz, és azt kéri a meghívottaktól, hogy amennyiben ez lehetséges, ők is hozzák magukkal javaslataikat.

Daróczi Dávid emlékeztetett arra, hogy Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter péntekre hasonló megfontolásból már összehívta a Gazdasági Együttműködési Fórum tagjait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik