Belföld

Vonatbaleset: nem javul a német sérült állapota

Továbbra is lélegeztetőgép segíti életben tartani a Monorierdőnél történt vonatbaleset német sérültjét; állapota stabil, de még hetekig maradhat kórházban - közölte Pácserné Bozi Judit, az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) kommunikációs osztályának vezetője szerdán.

Az osztályvezető elmondta: a 19 éves lányt az elmúlt két napban többször is megműtötték, a keddi műtét egész nap tartott. A német lányt egyelőre lélegeztetőgépen tartják. Mivel az állapota stabil, ezért csütörtökön megpróbálják fokozatosan levenni a létfenntartó gépről.

A sérült előreláthatólag még hetekig kórházban marad, de a lábadozás hónapokig is elhúzódhat – tette hozzá az osztályvezető. Sulyok Balázs, a Merényi Gusztáv kórház baleseti osztályának helyettes vezetője arról tájékoztatott, hogy egy beteget szerdán hazaengednek, rajta kívül még két sérült fekszik a kórházban, az ő állapotuk egyre javul – tette hozzá. Arról, hogy a két beteg mikor hagyhatja el a kórházat, nem tudott beszámolni a helyettes vezető.

A ceglédi Toldy Ferenc Kórházban az odaszállított négy beteg közül még senki sem hagyta el az intézményt, de állapotuk kielégítő – közölte Gyáni Éva, a kórház orvos igazgatója.
Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője azt közölte: a vasúttársaságnál elindított belső vizsgálat jelenleg is tart, így ezzel kapcsolatos információkat csak annak befejeztével tud adni. Azt, hogy mikorra várható a vizsgálati eredmény, egyelőre nem tudta megmondani a szóvivő.

Hozzátette, hogy a Budapest-Cegléd vasútvonalon zavartalan a forgalom, de a balesetben érintett szakaszon továbbra is sebességkorlátozás van érvényben, amit még szerdán feloldhatnak. A Monorierdőnél hétfőn történt vonatszerencsétlenségben négyen meghaltak és 26-an megsérültek. Egy személyvonat hátulról nekifutott egy InterCity-szerelvénynek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik