Belföld

Sztrájkolnak a postánál

A postások alapfeladataikat ellátják, de sorsjegyeket és biztosításokat továbbra sem árulnak, pedig ez kiemelt elvárás velük szemben, éppen ezért folytatják részleges sztrájkjukat - írta az Észak-Magyarország.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megjelenő lapnak nyilatkozó postai alkalmazottak kufárkodásnak minősítették azt, hogy az ügyfeleknek biztosítási és pénzügyi befektetési lehetőségeket kell kínálniuk, sorsjegyeket kell árulniuk, noha ez nem tartozik alapvető feladataik közé.

Az értékesítési – részleges – sztrájkot azért kezdték, és folytatják, mert a tervszámokat nem teljesítőkkel szemben mindennapos a fenyegetés, a szégyentábla és a különböző szankciók alkalmazása – olvasható a lapban.

Tusz Ferenc, a Kézbesítők Szakszervezetének elnöke azt közölte: bár a Posta százhatvanhat sztrájkolóról beszél, szerintük több ezren folytatnak részleges sztrájkot. Ez azt jelenti: alapfeladataikat ellátják, kézbesítik a leveleket, a csekkeket, a csomagokat, de értékesítést nem végeznek – írta az Észak-Magyarország.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik