Belföld

Orbánnak gyűjteménye van poloskákból

Már egész gyűjteménye van Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének a lehallgatására felszerelt szerkezetekből; az ellenzéki politikus a Blikk című bulvárlap szerdai számában megjelent interjújában megerősítette: azt gyanítják, a megfigyelési ügyben a célpont Csányi Sándor, az OTP vezérigazgatója volt.

„Egy zárt ülésen olyan feltételezések is elhangozhatnak, amelynek a nyilvánosság próbáját kiálló bizonyítéka még nincs” – válaszolta Orbán Viktor, amikor az újságíró megkérdezte, miért beszélt hétfőn, a Fidesz zárt ajtók mögött tartott frakcióülésén arról, hogy az adatgyűjtési ügy célpontja az OTP-vezér lehetett. Hozzátette, hogy nem rejti el a közvélemény elől, ha pontos információi lesznek erről.

A Fidesz elnöke kijelentette, Kövér László csak képviselői dolgát végezte, amikor Horváth Józseffel, a lehallgatási üggyel kapcsolatba hozott UD Zrt. vezetőjével találkozott. „Minden képviselőnek az a dolga, hogy a saját szakterületének szakértőivel tartsa a kapcsolatot. Az a fontos, hogy a kapcsolattartás a törvényesség keretein belül maradjon” – mondta.

Orbán Viktor szerint a törvényesség keretein az megy túl, hogy két fideszes képviselőt lehallgattak. Hozzátette: a törvények szerint az olyan felvételeket, amelyek az ügyhöz nem kapcsolódó beszélgetéseket rögzítik, meg kell semmisíteni. A titkosszolgálatok nem így tettek, hanem „benyomultak a politikába”, mert a pártpolitikai erőviszonyok kialakításában szeretnének részt venni.

A Fidesz elnöke elmondta, hogy nyaralóját, lakását, azt a tárgyalótermet és a hivatali helyiségeket, amelyeket használni szokott, a párt biztonsági igazgatója rendszeresen ellenőrzi, és ha kell, „kitakarítja”. A „takarítások” során már több mindent találtak. „Különféle rovarokból már van egy egész kis kollekcióm” – mondta. Orbán Viktor kijelentette: nem szeretnék űzött vadnak tűnni, de a rendszerváltás idején azt tanultam meg, ha nyilvánvaló, hogy lehallgatnak vagy követnek, egy dolgot tehetsz: nevesd ki őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik