Belföld

Orbán poloskáira kíváncsi Szabó

Az MSZP szerint feljelentést kellett volna tennie Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének, ha lehallgatóeszközöket találtak az irodáiban.

Szabó Zoltán szocialista országgyűlési képviselő arra reagált, hogy az ellenzéki pártelnök a Blikknek adott interjújában arról beszélt, hogy gyűjteménye van a lehallgatására felszerelt poloskákból.

Ha Orbán Viktor nem tett feljelentést, amikor megtalálták ezeket a szerkezeteket nyaralójában, lakásán, irodáiban, akkor meglehetősen súlyos bűncselekmény pártolásával gyanúsítható – vélekedett a kormánypárti politikus. Hozzátette: a lehallgatás bűncselekmény, csak akkor nem illegális, ha a nemzetbiztonsági szolgálatok bírói felhatalmazással végzik.

Szabó Zoltán azt mondta, feltételezése szerint a Fidesz elnökének nincs is ilyen gyűjteménye, de ezt a szerkezetek bemutatásával meg lehetne cáfolni.

Arra a kérdésre, mit szólnak ahhoz, hogy Orbán Viktor szerint a titkosszolgálatok „benyomultak a politikába”, az MSZP-s képviselő közölte: a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) a dolgát végezte, felderítette egy vélhetően illegális eszközöket is alkalmazó cég tevékenységét, és az ezzel kapcsolatos információkat átadta a nyomozó hatóságnak.

„Készséggel elfogadom Orbán Viktor minden kijelentését, amennyiben valamiféle, hát ha mondjuk nem is bizonyítékkal, de hát valami ezt valószínűsítő adattal ezt alátámasztja” – fogalmazott Szabó Zoltán, megjegyezve: eddig ilyet még nem látott.

A Blikk című bulvárlap szerdai számában megjelent interjújában Orbán Viktor azt mondta, nyaralóját, lakását, azt a tárgyalótermet és a hivatali helyiségeket, amelyeket használni szokott, a párt biztonsági igazgatója rendszeresen ellenőrzi, és ha kell, „kitakarítja”. A „takarítások” során már több mindent találtak. „Különféle rovarokból már van egy egész kis kollekcióm” – mondta a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor szerint a titkosszolgálatok „benyomultak a politikába”, mert a pártpolitikai erőviszonyok kialakításában szeretnének részt venni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik