Belföld

NATO-tanácskozás miatt káosz Budapesten

Több útszakaszt és utcát teljesen lezárnak az autósok elől, sok helyen pedig korlátozás lép életbe a NATO-tanácskozás miatt már szerdán Budapesten; a belvárost érdemes teljesen elkerülni.

A diplomáciai esemény két napján, csütörtökön és pénteken az autósoknak érdemes elkerülniük a belvárost, elsősorban a Kossuth teret, valamint a XIII. kerületi Bessenyei utcát a Hegedűs Gyula utca és Pannónia utca között. Ez utóbbi útszakaszt már hétfőn lezárták, és vasárnap éjfélig nem is adják vissza a forgalomnak.

A rendőrség tájékoztatása szerint csütörtökön lezárják az Állatkert, a Hősök tere és a Műjégpálya környékét, továbbá a pesti alsó rakpartot a Parlamenttől a Közraktár utcáig.
A delegációk útvonalán szakaszos lezárásokra is számítani kell, ezek elsősorban a Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi utat, az Üllői utat, az Erzsébet körutat, a József körutat, az Andrássy út egy részét és a Roosevelt teret érintik. A repülőtérre vezető utak szakaszos és időszakos lezárása a Malév tájékoztatása szerint már szerda kora este várható, mivel a tanácskozás részvevőinek első csoportjai ekkor érkeznek; csütörtök délelőtt és péntek délután is lezárásokra kell számítani.

Bizonyos időszakokban csütörtökön és pénteken délelőtt lezárják az Üllői út – Haller utca – Soroksári út – Közraktár utca – pesti alsó rakpart – Roosevelt tér – Apáczai Csere János utca útvonalat, valamint az Üllői út – József körút – Erzsébet körút – Teréz körút – Oktogon – Andrássy út – József Attila utca – Roosevelt tér – Apáczai Csere János utca útvonalat.
A rendőrség honlapján megjelent közlemény szerint tilos megállni vasárnap éjfélig a XIII. kerületi Bessenyei utca mindkét oldalán a Hegedűs Gyula utca és a Pannónia utca között.

Hasonló korlátozás érvényes péntek éjfélig több helyen az V. és a IX. kerületben, így a pesti alsó rakparton a Közraktár utca és a Garibaldi utca között (a felhajtókon is), a Dorottya utca mindkét oldalán a Roosevelt tér és a Szende Pál utca között, a Szende Pál utca mindkét oldalán, a Vigadó utca mindkét oldalán a Vörösmarty tér és az Apáczai Csere János utca között, továbbá a Deák Ferenc utca, a Türr István utca, az Aranykéz utca, a Régiposta utca, a Galamb utca, az Apáczai Csere János utca és a Pesti Barnabás utca mindkét oldalán. Ezeknek az utcáknak, útszakaszoknak a nagyobb részét teljesen elzárják a forgalom elől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik