Belföld

Új helyzet a Markhot Ferenc Kórházban?

A hevesi megyegyűlés szocialista alelnöke szerint új helyzetet teremtett az a cégbírósági dokumentum, amiből az derül ki, hogy az egri Markhot Ferenc Kórházat működtető HospInvest tavalyi konszolidált mérlege 1,6 milliárd forintos hiányt mutat - írta a Magyar Nemzet kedden.

Merczel József ugyanakkor azt is közölte: nem kíván messzemenő következtetéseket levonni addig, amíg számviteli szakemberek és jogászok meg nem vitatják az ügyet. Herman István, a megyei önkormányzat Fidesz-frakciójának igazgatója úgy nyilatkozott, hogy “a Fővárosi Cégbíróság szakszerű véleménye alapján kimutathatóan 1,6 milliárd forintos a mérleghiány”. A tájékoztatást a megyei főjegyző, Benkár József kérte a cégbíróságtól.

A lap hétfőn nem tudta elérni a HospInvest vezetőit. A Magyar Nemzet emlékeztet arra, hogy a megyei önkormányzat a céget hirdette ki korábban a kórház működtetésére és vagyonkezelésére kiírt pályázat nyertesének, ám az ellenzék és az intézményben dolgozók egy része nem fogadja el a döntést.

A Heves Megyei Bíróság szeptember közepén jogerősen hatályon kívül helyezte a megyei önkormányzat határozatát, amely a HospInvestet nyilvánította a kórház vagyonkezelésére kiírt pályázat győztesének. Hétfőn határozatlan idejű sztrájk kezdődött az egri egészségügyi intézményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik