Belföld

Gyurcsány nem szégyelli megrendültségét

Gyurcsány Ferenc szerint, ha hatalmába kerít valakit a megrendülés, akkor senkinek nincs oka ezt szégyellni, ezért ő sem teszi. A miniszterelnök keddi blogbejegyzésében arról is írt, hogy Tukacs István szocialista képviselő is a Monorierdőnél szerencsétlenül járt InterCity vonaton utazott.

„Megrendített a tegnapi vonatszerencsétlenség. Nem tudok, és nem is akarok ebben az ügyben pusztán közhivatalt ellátó, lelketlen egyénként viselkedni” – fogalmazott a kormányfő.

Hozzátette: miután tájékoztatást kapott a történtekről, ha akarta volna, sem tudta volna kivonni magát az elmondott, leírt képek hatása alól.

„Nem tudtam, és nem is akartam sem a döbbenetemet, sem a sérülések és halálesetek miatti fájdalmamat titkolni. (…) Együtt érezni, megrendülni akarni nem lehet és nem is szabad. De ha hatalmába kerít a megrendülés, akkor senkinek nincs oka – így nekem sem – szégyellni ezt. Nem is szégyellem” – írta.

Gyurcsány Ferenc a blogjában beszámolt arról is: egy szocialista képviselő, Tukacs István is a vonaton ült, éppen abban a vagonban, amelyet a szerencsétlenség leginkább pusztított.

„Újjászületett tegnap, hallottam a beszámolóját. Így aztán nagyon közeli a személyes érintettség is. Tukacs István szinte sérülés nélkül megúszta a balesetet. Mellette emberek sérültek meg súlyosan és haltak meg, ő pedig a saját lábán lejött a vonatról, és segített menteni. Az ő sorsa fölötti aggodalom és megmenekülésének öröme is benne volt a tegnapi napban” – fogalmazott a miniszterelnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik