Belföld

Sztrájk az egri kórházban

Határozatlan ideig tartó sztrájk kezdődött hétfőn reggel 7 órakor az egri kórházban; az intézményben működő szakszervezetek azt követelik, hogy a Heves megyei közgyűlés bontsa fel az intézmény működtetéséről szóló, a HospInvest Zrt.-vel kötött szerződést.

Mint azt Hegyaljai Judit, az Egészségügyi és Szociális Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) intézményi vezetője elmondta: a sztrájk ideje alatt a vasárnapi ügyeletnek megfelelő ellátást nyújtják a sztrájkhoz csatlakozott dolgozók. Ez szerinte azt jelenti, hogy a sürgősségi és a fekvőbeteg-ellátás működik, ám a tervezett, nem sürgős műtétek elmaradhatnak. Ugyanakkor a járóbeteg-ellátás szünetel – közölte az érdek-képviseleti vezető.

Gaskó is sztrájkol

Hétfő reggelre szolidaritási sztrájkot hirdetett a Liga szakszervezet; Gaskó István, az érdekképviselet vezetője bejelentette, hogy hétfőn reggel 8 és 10 óra között nem indulnak vonatok Egerből.

Zöldi Nóra, a MÁV Direkt információs szolgálatának ügyeletese vasárnap este arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 8 óra 36 perckor Budapestre, 9 óra 36 perckor Füzesabonyba és 9 óra 46 perckor Szilvásváradra induló járatokat érintheti a sztrájk. Ugyanakkor a MÁV a maga részéről mindent megtesz azért, hogy menetrend szerint elindulhassanak a vonatok – közölte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik