Belföld

Feljelentésen vitatkozik az MSZP és a Fidesz

Az MSZP szerint a Fidesz nem tett feljelentést képviselői lehallgatása miatt, ezért most a nemzetbiztonsági szolgálatokon a sor. A Fidesz közölte: ők bizony tettek feljelentést.

Az MSZP azt kéri a nemzetbiztonsági szolgálatoktól, tegyenek jogi lépéseket azért, mert bebizonyosodott: a Fidesz hamisan vádolta őket azzal, hogy országgyűlési képviselőket hallgattak le – mondta Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője vasárnap a trávirati iroda jelentése szerint.

A szocialista politikus emlékeztetett rá: három napot adtak a Fidesznek arra, hogy tegyen feljelentést képviselői lehallgatása miatt, de az ellenzéki párt csupán CD-hallgatás miatt tett feljelentést az adatgyűjtési üggyel kapcsolatban, valamint azért, mert hivatalos személy megsértette politikusaik jó hírnevét.

Török Zsolt szerint “Orbán Viktor és a Fidesz hazudik”, ugyanis a szakszolgálatok nem hallgattak le országgyűlési képviselőket, megfigyeltek azonban egy bűncselekménnyel alaposan gyanúsítható céget, amellyel hosszú ideig, rendszeresen kapcsolatot tartott két volt fideszes titokminiszter is.

A szocialista politikus “ügyes hárításnak” nevezte Répássy Róbertnek, a Fidesz jogi kabinetvezetőjének csütörtöki levelét, amelyben az ellenzéki politikus közölte, a törvénytelen lehallgatások miatt hétfőn feljelentést tettek. A fideszes politikus hivatali visszaélés és “hivatalos személy által, közmegbízatás felhasználásával elkövetett személyes adattal visszaélés” miatt tett feljelentést a Legfőbb Ügyészségen Szilvásy György polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter ellen az adatgyűjtési ügyben.

Török Zsolt mára úgy belekeveredett a saját maga által gerjesztett hazugságspirálba, hogy láthatólag nem zavarják a tények. Répássy Róbert hétfői nap büntetőfeljelentést tett Szilvásy György ellen, hivatalos személy által, közmegbízatás felhasználásával elkövetett személyes adattal visszaélés bűntettének, valamint a 225. §-ba ütköző, hivatali visszaélés bűntettének gyanúja, azaz a lehallgatások miatt – reagált a szocialista politikus által elmondottakra a Fidesz.

Bebizonyosodott, hogy a kormány politikai célokra használta fel a titkosszolgálatokat és minden törvényes indok nélkül hallgattak le ellenzéki országgyűlési képviselőket. Szilvásy Györgynek ezért le kell mondania, és távoznia kell a közéletből. Amennyiben ez nem történik meg, akkor a történtekért Gyurcsány Ferencet terheli a felelősség – ismételte meg a prt korábbi álláspontját a Cser-Palkovics András helyettes szóvivő által jegyzett, lapunkhoz eljuttatott közlemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik