Belföld

Tönkrement az UD Zrt.?

Az adatgyűjtési ügyben megvádolt UD Zrt. vezetője, Horváth József szerint a cég gyakorlatilag megszűnőben van, üzletileg, egzisztenciálisan tönkretették a vállalkozást.

A Magyar Nemzetnek adott, szombati interjújában Horváth József azt mondja: “Partnereink sorra mondják fel a szerződéseket. Minket már, úgy látszik, felrajzoltak a falra, feltűztek mint főgonoszt, de ezzel együtt úgy gondolom, semmi olyat nem követtünk el, ami miatt pironkodnunk kellene”. Hozzáfűzte: “Kijelenthető, hogy szakmai karrieremnek is annyi, ugyanis állami vezetői tisztséget, még ha ilyen ambícióim is lettek volna, nem tölthetek be”.

Az UD Zrt. vezetője továbbra is fenntartja, hogy egy szakmailag felépített, dezinformációs játszma zajlik, ami arról szól, hogy különféle ügyekből vett töredékekből, igaznak ható információkból egy merőben új történetet alakítanak ki. Horváth József hangsúlyozta, hogy cége csak “legális és nyilvános adatbázisokból” dolgozott. Úgy vélte, “az egész ügy politikai és üzleti érdekeket szolgál.”

Bajnai után külföldiek tudakozódtak

A Bajnai Gordonról az UD Zrt. által készített környezettanulmánnyal kapcsolatban a cégvezető elmondta: “ebben az esetben is egy nem magyarországi megrendelőtől érkezett megkeresés, hogy egy üzleti ügyben kapcsolatként felmerült Bajnai Gordon neve”.

Az UD Zrt. “nyilvános cégadatokból és legális információkból” megerősítette, hogy a miniszternek valóban volt köze a szóban forgó tranzakciókhoz.

Hozzátette azt is: a nyilvánosságra került, politikusokra vonatkozó telefonbeszélgetések egyike sem bizonyítja jogellenes cselekmények elkövetését, ezeket tehát meg kellett volna semmisíteni.

Úgy vélte, az sem zárható ki, hogy a jelenlegi titkosszolgálati vezetők tágabban értelmezik a lehallgatásokra vonatkozó jogszabályokat, mint elődeik.

Csányival üzleti kapcsolat volt

Megerősítette: Csányi Sándorral, az OTP Nyrt. elnök-vezérigazgatójával a cég 2004 óta van üzleti kapcsolatban, feladatuk a bankár cégei szerverének üzemeltetése. Arra a kérdésre, hogy Csányi Sándor családjának védelmét is az UD Zrt. biztosítja-e, az ügyfelek biztonságára hivatkozva nem válaszolt.

Végezetül arra, az általa szokatlannak nevezett helyzetre is is felhívta a figyelmet, hogy a biztonsági piacon külföldi titkosszolgálatoknál tevékenykedő személyek is dolgoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik