Belföld

Megvan a “lógatós” képviselő utódja?

Tiba István, Balmazújváros fideszes polgármestere foglalhatja el Arnóth Sándor lemondás miatt megüresedett székét az Országgyűlésben.

A Fidesz Hajdú-Bihar megyei választmányának döntéséről szombaton tájékoztatta az MTI-t Rácz Róbert, a választmány alelnöke, regionális pártigazgató.Közlése szerint Tiba Istvánt – aki Arnóth Sándor után a soron következő jelölt a párt hajdú-bihari listáján – egyhangúlag javasolta a testület, fel sem merült más neve.

A javaslatról a Fidesz országos vezető testületei döntenek – tette hozzá Rácz Róbert. Tiba István 2002 és 2006 között már volt országgyűlési képviselő.

Arnóth Sándor – aki júniusban szintén a hajdú-bihari listáról került az Országgyűlésbe, miután Pálinkás Józsefet a Magyar Tudományos Akadémia elnökévé választották -, szeptember 29-én, hétfőn mondott le mandátumáról, mert Iváncsik Imre államtitkár napirend előtti felszólalása közben a plenáris ülésen bekiabálta: “Lógni fogsz!”.

Az MSZP és az SZDSZ időközben felszólította Arnóth Sándort, hogy valamennyi tisztségéről, így püspökladányi polgármesteri posztjáról is mondjon le, s vállalhatatlan kijelentése miatt teljesen vonuljon vissza a közéletből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik