Belföld

Dugók hétvégéje lehet a fővárosban

A szombat délutáni budapesti Tarka Magyar! felvonulás miatt 13 órától 20 óráig nem közlekedik a kisföldalatti, a 4-es és a 6-os villamos közlekedését is korlátozzák. A fővárosi utakon már kora délelőtt hatalmas dugók alakultak ki, a buszok és az autók csak araszolva tudnak haladni az MTI tudósítójának jelentése szerint.

A Tarka Magyar! Az Összefogás az Erőszak Ellen mozgalom felvonulása szombat délután négy órakor indul az Erzsébet térről. A rendőrség az Andrássy útra becsatlakozó mellékutcákat fémkordonokkal zárta le, a szervizutat pedig szalaggal zárták el a forgalom elől. A felvonulás idejére az Andrássy úton semmilyen közúti forgalmat nem engedélyeznek.

A demonstrációra érkezők csak az Erzsébet téren csatlakozhatnak a rendezvényhez.

A BKV fődiszpécsere az MTI-nek elmondta: a 4-es és a 6-os villamos 13 óra és 15 óra között nem áll meg az Oktogonon, majd 15 órától csak a budai végállomás és a Blaha Lujza tér között közlekedik. A Nyugati tér és a Moszkva tér között pótló buszok szállítják majd az utasokat. A körzetben közlekedő trolibusz-közlekedést is korlátozzák a demonstráció ideje alatt – fűzte hozzá.

A kutya kiállítás is nehezíti a haladást

A vasárnapig tartó Európa Kutyakiállítás 2008 miatt a HUNGEXPO környékén nagy a forgalom, a 100-as buszok sűrűbben 9-20 óráig 10 percenként indulnak.

A Baross utcában, a Kálvin tér környékén és az Erzsébet, valamit a József körúton hatalmas a torlódás, de a Kerepesi úton is dugókra számíthatnak az arra közlekedők. A Lágymányosi hidat mossák, ezért ezen a szakaszon is forgalomkorlátozásokra, lassabb haladásra kell számítani.

Vasárnap futóverseny miatt lesz lezárás

Vasárnap nemzetközi maratoni futóversenyt tartanak a fővárosban, emiatt kell lezárásokra számítani. A verseny délelőtt 10 órakor a Hősök teréről indul, és a futók érintik egyebek közt az Andrássy utat, a rakpartokat, a Petőfi, a Margit és az Árpád hidat, a Váci út-Lehel utca-Dózsa György út útvonalat. Az Oktogonnál mintegy 20 percig korlátozzák majd emiatt a forgalmat, a Nyugati téren a felüljárón futnak, így a Váci út külső szakasza a Ferdinánd hídon át közelíthető meg. A Koós Károly sétány 6-16 óráig lesz lezárva.

A hét utolsó napján az állatok világnapja alkalmából felvonulást tart a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség. A felvonulás reggel 10 órakor indul a Bazilika melletti parkolóból, a résztvevők az Andrássy úton végighaladva a Hősök teréig vonulnak. Az esemény kapcsán várható lezárásokról a Fővinform nem tudott beszámolni.

Ugyancsak vasárnap rendezik a Rózsaszínű Egészségnap és Séta a Mellrák Ellen elnevezésű programot. A rendezvény már reggel 10 órakor megkezdődik a Magyar Tudományos Akadémia parkolójában felállított szabadtéri színpadon és 20 óra után a Lánchídon való sétával zárul. A rendezvény kapcsán délután hat és este kilenc óra között teljesen lezárják a Roosevelt teret, a Lánchidat és a Clark Ádám teret.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik