Belföld

Rossz idő lesz hétvégén

Változóan felhős lesz az ég, eleinte még számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, majd nyugat felől fokozatosan beborul az ég pénteken. A hőmérséklet délután többnyire 18 és 23 fok között, északnyugaton 15 fok körül alakul.

A délutáni órákban változóan felhős ég várható, több-kevesebb napsütés kíséretében. Főként az északi-északkeleti megyékben lehet elszórtan kisebb eső, zápor. Az ország nagy részén a déli-délnyugati szél lesz mérsékelt, ami a keleti megyékben megélénkülhet, a Kisalföldön északnyugatira fordulva marad mérsékelt a légmozgás.

Az Északnyugat-Európában örvénylő ciklonrendszer hosszan elnyúló frontzónája szombaton átvonul a Kárpát-medence felett, többfelé jelentős mennyiségű csapadékot okozva. Hátoldalán, átmenetileg nyolc-tíz fokkal hidegebb levegő zúdul vasárnap hazánkba, jelentősen visszavetve a csúcshőmérsékletet. A vasárnap délután csökkenő felhőzet hétfő hajnalra erős lehűlést eredményez. A jövő hét elején a több-kevesebb napsütés mellett újra melegebb léghullámok érkeznek felénk.

További időjárási adatok a FigyelőNet Időjárás aloldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik