Belföld

Népszavazás lesz a Megyeri híd miatt

Helyi népszavazást kezdeményeznek civilek Szigetmonostoron a Megyeri híd építése kapcsán eredetileg kialkudott kis autóshíd megvalósításáért.

Nádas Zsolt, az akciót kezdeményező Horányért Egyesület elnöke elmondta, hogy a Szentendrei-szigeten fekvő falu annak fejében mondott le a községet a törvény szerint megillető lejáróról, ha e helyett egy kis autóshíd épül a Dunán a helyiek közlekedésének megkönnyítésére. Jelenleg ugyanis a szigeten lakók komppal vagy nagy kerülővel, a Tahi-hídon át juthatnak el a fővárosba, illetve Szentendrére.

A kis híd azonban máig nem készült el, helyette a kormány egy kompenzációs csomag keretében a falu túlsó fele és a Szentendre északi részén álló Határ csárda között építtetne egy olcsóbb, 1,5 milliárd forintból megvalósuló gyalogoshidat – tette hozzá.

Nézze meg az FN Tudósító képes beszámolóját

Nézze meg az FN Tudósító (Mészáros Gábor) képes beszámolóját az átadott Megyeri hídról!

E megoldás a népszavazás kezdeményezői szerint elfogadhatatlan, nem oldaná meg a község lakóinak közlekedési gondjait. Ezért azt szeretnék elérni, hogy az önkormányzat vezetése az alternatív javaslat helyett a tárcával folyamatban lévő egyeztető tárgyalásokon az eredeti terv szerinti, a Szentendre déli részén, a falu központjához is közelebb megvalósuló egysávos autós híd építése mellett foglaljon állást – szögezte le az elnök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik