Belföld

Megint kitéptek egy bankautomatát

Drótkötéllel rántottak ki a helyéről egy bankautomatát, majd ellopták abból a pénzkazettát ismeretlen elkövetők péntekre virradóra Füzesgyarmaton.

A rendőrség részéről Virág Zsuzsanna, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy a bűncselekmény nem sokkal éjjel 2 óra után történt Füzesgyarmat főterén. Az ismeretlen tettesek egy drótkötél és egy gépjármű segítségével mozdították ki az automatát a helyéről, majd az abban lévő pénzkazettával távoztak a helyszínről. Az ellopott pénz összegéről még nincs információ.

Az ügyben a szeghalmi rendőrkapitányság indított eljárást dolog elleni, erőszakkal elkövetett lopás bűntett gyanúja miatt – közölte a rendőrségi sajtóreferens. A legutóbb, szeptember 17-én Szigetszentmiklóson, négy nappal korábban pedig Solymáron szakítottak ki a helyéről egy bankautomatát hasonló módszerrel, drótkötéllel és teherautóval. Mindkét ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz.

Képgaléria a kitépett automatáról

Képgaléria a kitépett automatáról

A Bankszövetség akkor azt közölte: nem kizárt, hogy a jövőben szigorítják a bankautomaták védelmét. Az ATM-ek erősebb rögzítésével, videokamerás megfigyeléssel vagy pénzfestéssel védekezhetnek a bankok a terminálokat érő, az utóbbi időben egyre gyakoribb támadások ellen.

Az elmúlt két évben 14 ilyen bűncselekmény történt Magyarországon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik