Belföld

Elhunyt Albert Györgyi

Egy taxiban, a lakásához közel lett rosszul, a kiérkező mentők már nem tudták újraéleszteni.

A 44 éves újságíró-műsorvezető haláláról az ATV híradója számolt be: Albert Györgyi egy tévéfelvételre igyekezett, amikor rosszul lett az autóban. Bár a mentők hamar a helyszínre értek, de már nem tudták megmenteni az életét.

A hirado.hu úgy tudja, a médiaszemélyiség éppen az MTV Szulák és Más című műsoráról tartott hazafelé, amikor rosszul lett, az Index viszont úgy értesült, hogy éppen a Tv2 Aktív című műsorának felvételére igyekezett.

Képgaléria

Képgaléria

Albert Györgyi 1964. május 9-én született Budapesten. 1981 és 1982 között a nigériai Lagosi Egyetemen tanult, 1982 és 1987 között az Eötvös Loránd Tudományegyetemen angol-történelem szakra járt. 1989-ben végzett a MÚOSZ Újságíró Iskolájában. 1987 és 1989 között a Magyar Rádió Külföldi Adások Főszerkesztőségén az angol szekcióban dolgozott, 1989 és 1993 között az ifjúsági osztályon az Ötödik sebesség és a Reggeli csúcs szerkesztő-műsorvezetője, 1994-től 1998-ig a Petőfi Rádió külső szerkesztő-műsorvezetője, 1989 és 1995 között pedig a Calypso Rádió műsorvezetője volt.

A Magyar Televízióban 1992-ig a Mozi Top 10, 1991 és 1993 között A Reggel szerkesztő-műsorvezetője, 1994-től 1996-ig a Nap-kelte, a Múzsa műsorvezetője volt, a Stúdió magazin számára készített tudósításokat filmfesztiválokról, 1998-tól az MTV női, divat- és kulturális műsoraiban volt riporter, 1999-ben a Total Film című folyóirat főszerkesztőjeként dolgozott, 2003-ban a Nemzeti Színház sajtószóvivője volt, azt követően szabadúszóként, sajtó- és pr-menedzserként dolgozott. Több alkalommal közvetített a televíziónézőknek az Oscar-díjak átadásáról.

Albert Györgyi világhírű sztárokkal készített interjúkat, például Gregory Peckkel, Joseph Hellerrel, Paul Simonnal, Glenn Close-zal és John Travoltával és – az Evita című mozifilm magyarországi forgatásán – Madonnával. Az utóbbi időben főként a szenvedélybetegségével, magánéletével és a válásairól szóló, készülő könyvével kapcsolatban került a bulvárújságok címlapjaira. Betegségéről a „Miért pont én? – A depresszió szorításában”, kapcsolatairól pedig a „Miért pont ők? – A férfiak fogságában” című könyveiben vallott.

Bűncselekményről nincs szó, a rendőrség a helyszínt biztosította, amíg a mentősök egy órán át próbálták újraéleszteni – írja az Origo. Albert Györgyi rádiós műsorvezetőként dolgozott, majd az MTV, később a kereskedelmi televíziók több műsorában is feltűnt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik