Belföld

Paul Lendvai Csányi szerepét kutatja

Az adatgyűjtési ügyet ismertető publicisztikájában az ismert magyar származású publicista azt kérdezi: kilép-e Csányi Sándor az árnyékból?

Árnyék borul Magyarországra címmel közölte csütörtöki számában a Der Standard osztrák liberális napilap Paul Lendvai jegyzetét a magyarországi adatgyűjtésről.

A magyar születésű neves ausztriai publicista írása elején megállapította, hogy bár a nemzetközi sajtó alig figyel fel rá, Magyarországot a kommunizmus összeomlása utáni időszak legnagyobb belpolitikai botránya tartja hatása alatt. Nem pusztán a két legtehetségesebb politikus, a szocialista kormányfő, Gyurcsány Ferenc és a jobboldali-konzervatív Fidesz-vezető (és volt miniszterelnök), Orbán Viktor közötti harcról van szó. A középpontban a legnagyobb magyarországi bank, az OTP vezérigazgatója, az ország leggazdagabb embere, az 55 éves Csányi Sándor áll.

Az események ismertetése után Paul lendvai feltette a kérdést: mi lehet az adatgyűjtési ügyben szereplő leggazdagabb magyar, Csányi Sándor célja? Ki akar-e lépni az 55 éves bankvezér és nagytőkés az árnyékból, és átállítani a váltókat a Gyurcsány utáni korszakra? – kérdezi a publicista.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik