Belföld

Lezárhatják a belvárost a Tarka Magyar idején

Visszavonták a rendőrségen azt a bejelentést, amelyet a szombati Tarka Magyar! erőszak és kirekesztés elleni tüntetés ellendemonstrációjaként jelentett be egy magánszemély. A rendőrség a demonstráció idejére kordonokkal zárja le az egész belvárost.

Bódis Kriszta, a Tarka Magyar! demonstráció szóvivője elmondta: a rendőrség csütörtök reggel értesítette arról, hogy a magánszemély visszavonta a kezdeményezést, ezért arra kérik a rendőrséget, hogy ennek megfelelően biztosítsa a szombati, Erzsébet térről induló és a Hősök terére tartó felvonulásukat.

A Tarka Magyar! szervezői szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményükben arra kérik a rendőrséget, hogy a demonstrálókat ne zárják körül kordonnal, mert az nincs összhangban az általuk képviselt értékekkel.

A távirati iroda információ szerint október 4-én az erőszak és a kirekesztés ellen meghirdetett vonulásos demonstráció idejére az egész belvárost lezárja a rendőrség fémkordonokkal. Az MTI úgy tudja, a júliusban tartott melegfelvonuláson történtekből okulva a rendőrség az Andrássy utat nem a közvetlen kereszteződéseknél, hanem egy utcával beljebb zárja le, hogy a menet résztvevői ellen tiltakozók „dobótávolságon kívül” kerüljenek.

Az MTI rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy a szombati demonstrációt megelőző napokban már nagyszabású ellenőrzéseket tartanak a fővárosban, hogy kiszűrjék a gyanús személyeket. Ilyen megelőző ellenőrzéseket tartott a rendőrség legutóbb, a szeptember 20-án tartott budapesti demonstrációk idején is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik