Belföld

Szilvásy: nem házaltam bizonyítékokkal

Valótlanság az, hogy a megfigyelési ügy bizonyítékaival házalt volna Szilvásy György. Ezt maga a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter közölte.

A tárcavezető az egyik liberális politikus korábbi kijelentéseire reagált így közleményében. A miniszter szerint valótlanság az, hogy ő bárhol és bárkinél házalt volna a bizonyítékokkal.

“A valóság az, hogy törvényi kötelezettségemnek eleget téve a szolgálatok ellenőrzéséért felelős Nemzetbiztonsági Bizottság tagjaival ismertettem az ügyet, – az ülésen Gulyás képviselő úr is jelen volt – és e bizottság kifejezett kérésére bocsátotta az NBH e testület minden tagja rendelkezésére a szóban forgó dokumentumokat” – hangsúlyozta Szilvásy György közleményében.

Gulyás József még hétfőn parlamenti felszólalásában kereste arra a választ, hogy Szilvásy György milyen minőségben vesz részt a nyomozásban, kapja kézhez a konkrét adatokat, bizonyítékokat, és miért kell ezekkel az információkkal “házalni, szóróanyag módjára terjeszteni” a nyomozás mostani szakaszában.

A napirend előtti felszólalásában a liberális politikus egyébként a Fideszt és a szocialistákat, illetve Szilvásy György titokminisztert egyaránt támadta, az ügyben szereplő céggel kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: “élén egykori III/III-as Jóskák, Jánosok” állnak, “akik a régi szép időkben a baloldali elhajlókat és az egyházakat tartották szemmel”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik