Belföld

Kettéhasadt a gárda

A főkapitány és a vezetőség lemondása után a Magyar Gárdának nem sikerült rendeznie sorait. A káosz jelei mutatkoznak: pillanatnyilag két gárda van, és mindkettő a másikat okolja a szakadásért - írta a szerdai Népszabadság.

Az erről szóló cikk keretes anyagában ugyanis az olvasható: ismét Dósa Istvánt választották a Magyar Gárda főkapitányává azok, akik Kiss Róbertet nem tekintik legitim vezetőnek – ezt kedden este, a Magyarok Háza melletti kávézóban jelentették be. Dósa közölte: nagyon mélynek tűnik a szakadék, de hisz abban, hogy a gárda megerősödve és letisztulva kerül ki a “katarzisból”.

A közelmúltban vált meg a Magyar Gárda országos főkapitányi tisztségétől Dósa István. Vele együtt távozott a teljes vezetőség is. Vona Gábor, a Jobbik és a Magyar Gárdát létrehozó egyesület elnöke részvételével ezt követően országos értekezletet (értsd: válságtanácskozást) tartottak.

A megbeszélésről kiadott kommüniké szerint a megjelent megyei kapitányok Kiss Róbert személyében új vezetőt választottak, valamint fegyelmi eljárást kezdeményeztek Dósa István ellen a “szolgálati szabályzat többszöri megsértése miatt” – olvasható a Népszabadságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik