Belföld

Késik a fővárosi tűzoltók pénze

Heteket csúszik a fővárosi tűzoltóság októberben esedékes 100 millió forintos önkormányzati támogatása, mivel a Fővárosi Közgyűlés városrendészeti bizottságának szerdai ülése meghiúsult az ellenzék kivonulása miatt - nyilatkozta Danielisz Béla (MSZP) bizottsági elnök. Terék Attila (Fidesz) közölte: nem értettek egyet azzal, hogy az elnök változtatni akart az általa kiküldött napirendi sorrenden.

Danielisz Béla elmondta, hogy a pengeélen táncoló határozatképesség, illetve mivel jelzést kapott, hogy ülés közben csökkenhet a létszám, azt indítványozta, hogy a napirend elején tárgyalják azokat a pontokat, amelyekről dönteni kell, a végén pedig a tájékoztatókat, amelyek nem igényelnek szavazást.

Az elnök szerint felelőtlenül járt el az ellenzék, mivel a napirend megszavazása után kivonultak a teremből, határozatképtelenné téve ezzel az ülést. Emiatt heteket csúszik a fővárosi tűzoltók következő negyedévi, 100 millió forintos önkormányzati támogatása, amiről csak az előző negyedévi beszámoló elfogadása után lehet határozni.

Fő felügyelő nélkül

Meghiúsult az is, hogy a bizottság kiírja a Fővárosi Közterület-felügyelet igazgatói posztjára a pályázatot. A szocialista politikus megjegyezte, hogy az ellenzék távozása után, a határozatképtelenség ellenére meghallgatták a Ferihegyi repülőtér biztonságával kapcsolatos rendőrtábornoki tájékoztatást, amiről amúgy sem kellett szavazniuk.

Terék Attila, a Fidesz szakpolitikusa kifejtette, hogy az eredeti napirend szerint először a szavazást nem igénylő ferihegyi tájékoztatóról, majd a tűzoltóság támogatásáról, végül a közterület-felügyelet igazgatói pályázatának kiírásáról tárgyaltak volna. Az elnök azonban első pontként akarta tárgyaltatni a közterület-felügyeleti pályázatot.

Tízből semmi

Ezt az ellenzék azért nem támogatta, mivel ez ügyben idén már volt egy meghiúsult pályázat. Akkor a több mint tíz pályázóból egyet sem talált alkalmasnak a posztra a városvezetés – fűzte hozzá.

Az ülésen öt MSZP-SZDSZ és két ellenzéki politikus jelent meg. A bizottságnak jelenleg eggyel kevesebb MSZP-SZDSZ tagja van, mivel Molnár István (SZDSZ) a múlt héten lemondott fővárosi képviselői mandátumáról, utódját pedig csak október végén fogják megválasztani. Több ellenzéki pedig nem jelent meg az ülésen.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.