Belföld

Késik a fővárosi tűzoltók pénze

Heteket csúszik a fővárosi tűzoltóság októberben esedékes 100 millió forintos önkormányzati támogatása, mivel a Fővárosi Közgyűlés városrendészeti bizottságának szerdai ülése meghiúsult az ellenzék kivonulása miatt - nyilatkozta Danielisz Béla (MSZP) bizottsági elnök. Terék Attila (Fidesz) közölte: nem értettek egyet azzal, hogy az elnök változtatni akart az általa kiküldött napirendi sorrenden.

Danielisz Béla elmondta, hogy a pengeélen táncoló határozatképesség, illetve mivel jelzést kapott, hogy ülés közben csökkenhet a létszám, azt indítványozta, hogy a napirend elején tárgyalják azokat a pontokat, amelyekről dönteni kell, a végén pedig a tájékoztatókat, amelyek nem igényelnek szavazást.

Az elnök szerint felelőtlenül járt el az ellenzék, mivel a napirend megszavazása után kivonultak a teremből, határozatképtelenné téve ezzel az ülést. Emiatt heteket csúszik a fővárosi tűzoltók következő negyedévi, 100 millió forintos önkormányzati támogatása, amiről csak az előző negyedévi beszámoló elfogadása után lehet határozni.

Fő felügyelő nélkül

Meghiúsult az is, hogy a bizottság kiírja a Fővárosi Közterület-felügyelet igazgatói posztjára a pályázatot. A szocialista politikus megjegyezte, hogy az ellenzék távozása után, a határozatképtelenség ellenére meghallgatták a Ferihegyi repülőtér biztonságával kapcsolatos rendőrtábornoki tájékoztatást, amiről amúgy sem kellett szavazniuk.

Terék Attila, a Fidesz szakpolitikusa kifejtette, hogy az eredeti napirend szerint először a szavazást nem igénylő ferihegyi tájékoztatóról, majd a tűzoltóság támogatásáról, végül a közterület-felügyelet igazgatói pályázatának kiírásáról tárgyaltak volna. Az elnök azonban első pontként akarta tárgyaltatni a közterület-felügyeleti pályázatot.

Tízből semmi

Ezt az ellenzék azért nem támogatta, mivel ez ügyben idén már volt egy meghiúsult pályázat. Akkor a több mint tíz pályázóból egyet sem talált alkalmasnak a posztra a városvezetés – fűzte hozzá.

Az ülésen öt MSZP-SZDSZ és két ellenzéki politikus jelent meg. A bizottságnak jelenleg eggyel kevesebb MSZP-SZDSZ tagja van, mivel Molnár István (SZDSZ) a múlt héten lemondott fővárosi képviselői mandátumáról, utódját pedig csak október végén fogják megválasztani. Több ellenzéki pedig nem jelent meg az ülésen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik